miércoles. 24.04.2024
Karlos Ibarrondo cociñando tenreira ó espeto.
Karlos Ibarrondo cociñando tenreira ó espeto.

Vilamaior reunirá á súa xente no Campo de Os Remedios para unha gran comida popular o próximo 3 de xullo. A cita contará cun exquisito menú no que a tenreira ó espeto será o prato principal. Para degustala, o cociñeiro vasco Karlos Ibarrondo virá ata Verín para preparala en directo ante os comensales.

A xuntaza comezará ás 14:00 horas e precísase dunha entrada, que se porán á venda o próximo luns. Os asistentes degustarán esa tenreira ó espeto, preparada polas mans de Ibarrondo, que está especializado na técnica do "burduntzi". Esta forma de asar, que consiste no asado sobre brasas de carbón vexetal a fogo lento e constante, é orixinaria de Elorrio, en Biscaia, e os asistentes que merquen unha das entradas que custarán 25 euros, verana en directo.

Técnica do "burduntzi" empregada polo cociñeiro Karlos Ibarrondo
Técnica do "burduntzi" empregada polo cociñeiro Karlos Ibarrondo.

 

Como non pode ser doutro xeito, a tenreira estará acompañada dos viños da D. O. Monterrei e o menú completarase con empanada, pan e postre. A Xunta de Montes de Vilamaior e a D. O. Monterrei son os organizadores desta xuntanza. O Concello de Verín é entidade colaboradora.

As entradas para a comida poranse á venda o luns.
As entradas para a comida poranse á venda o luns.

NOTICIAS VERÍN | Os Remedios vai de festa cunha gran comida popular o 3 de xullo