Venres. 29.03.2024
Verín

FOTOGALERÍA | ... E que mellor para honrar ao viño do Val que cunha boa tenreira asada!

Mentres a cultura enchía as paredes do santuario dos Remedios, outro espectáculo tiña lugar a carón das instalacións da vella hípica. Alí, o mestre cociñeiro Karlos Ibarrondo dáballe a volta cada media hora a unha tenreira de 218 kilos en canal que estaba a ser asada polo método vasco "Burduntzi", isto é, a fogo moi lento con carbón vexetal e sempre cun mínimo de doce horas ao lume. 

Foron moitos os que se achegaron a ver como avanzaba o asado e ata algúns tiveron a oportunidade de petiscar parte antes co resto dos comensais. 

Pouco antes das 14:30 horas, chámabase aos asistentes á porta de entrada da carpa habilitada para que fosen tomando asento e desen boa conta dun menú baseado en empanada, leituga e moita, moita e tenra carne de vitela. Previa ao café e á bica do val, música da Fuego Street Band, que tamén amenizou a sesión vermouth. 

Á hora de xantar a choiva respectou aos comensais, coma se dunha maldición divina se tratase cando o foco das actividades estaba dentro do santuario. 

Longa vida a unha "nova" romaría, a do Val do Viño, que malia a treboada de primeira hora da mañá e a pertinaz auga de despois, acabou sendo un éxito de convocatoria á hora do xantar

1 / 72

FOTOS: Iván Iglesias.

2 / 72

3 / 72

4 / 72

5 / 72

6 / 72

7 / 72

8 / 72

9 / 72

10 / 72

11 / 72

12 / 72

13 / 72

14 / 72

15 / 72

16 / 72

17 / 72

18 / 72

19 / 72

Mari Carmen Cid Morales, Asunción Rodríguez Zarraquiños, de Crego e Monaguillo; Guillermo Novoa Barreira, de Abanca, e Ernesto "Tito" Rodríguez Zarraquiños, da adega Crego e Monaguillo.

20 / 72

21 / 72

22 / 72

23 / 72

24 / 72

25 / 72

26 / 72

27 / 72

28 / 72

29 / 72

30 / 72

31 / 72

32 / 72

33 / 72

34 / 72

Perfecto Feijóo non dubidou en meterlle man á costela da vitela.

35 / 72

36 / 72

María José Rivero, fincando os dentes na tenreira.

37 / 72

A Isabel Losada tamén lle gustan os ósos.

38 / 72

39 / 72

40 / 72

41 / 72

42 / 72

43 / 72

44 / 72

45 / 72

46 / 72

47 / 72

48 / 72

49 / 72

50 / 72

Karlos Ibarrondo, cos coitelos, acompañado por parte da organización do evento.

Da protagonista ao espeto non quedou practicamente nada. | FOTO: Iván Iglesias.
51 / 72

52 / 72

53 / 72

54 / 72

55 / 72

56 / 72

José Luis Martín non quixo perder esta cita.

57 / 72

O músico e director do Conservatorio Profesional de Verín, Miguel Ángel Guerra, á esquerda, un dos protagonistas do "Trébede do viño".

58 / 72

59 / 72

60 / 72

61 / 72

62 / 72

63 / 72

64 / 72

65 / 72

66 / 72

67 / 72

68 / 72

69 / 72

70 / 72

71 / 72

Aspecto da malograda tenreira que acabou os seus días así.

72 / 72

Gerardo Seoane, alcalde de Verín, e Eva Barrio, alcaldesa de Riós, nunha animada conversa.

Comentarios
FOTOGALERÍA | ... E que mellor para honrar ao viño do Val que cunha boa tenreira asada!