Xoves. 30.06.2022
Chaves

O bacallau será o rei en todos os restaurantes de Chaves a última fin de semana de maio

Chaves acollerá por primeira vez, entre os días 27, 28 e 29 de maio, o Festival do Bacalhau, unha cita gastronómica que pretende potenciar aínda máis un prato, ou moitos, que xa se converteron nun ex-libris galego e que agora quere conquistar o padal dos máis esixentes.

O alcalde de Chaves, Nuno Vaz, cre que este evento permitirá potenciar o sector turístico, un dos principais activos económicos do concello de Chaves. "Temos unha restauración moi diversificada, moi cualificada e en gran cantidade e todos sabemos que Chaves é un centro de atracción turística, sobre todo para os españois", que acaban visitando a cidade por períodos curtos ou longos, dixo Nuno Vaz na presentación do evento no Museu da Região Flaviense.

 

 

O bacallau é unha das principais preferencias dos nosos veciños galegos e "o que máis atrae" á cidade, apuntou o presidente da Câmara, abundando en que "é certo que quixemos chiscarlle un ollo aos galegos para que nos visiten, antes das iniciativas estivais, e degusten a nosa gastronomía, a nosa riqueza arquitectónica, arqueolóxica, paisaxística e sobre todo humana", dixo Nuno Vaz, subliñando que a intención é que o festival se celebre en "simbiose" coa "vontade" dos empresarios da comarca.

Durante os tres días elaboraranse 75 pratos nos que o bacallau será o rei, pero tamén haberá excelentes produtos locais, como patacas, pementos, repolos, viño, aceite de oliva, entre outros.

 

Un concurso escollerá o mellor prato de bacallau

"Queremos facelo aproveitando as sinerxías e estruturas existentes. É un festival que desafía pero que ao mesmo tempo espera a cooperación, a posta en común e a colaboración integral dos nosos cociñeiros, emprendedores que valoran o que é verdadeiramente noso", sinalaba o primeiro edil de Chaves, Nuno Vaz. 

O festival, promovido pola Cámara de Chaves e por Turismo do Porto e Norte de Portugal (PTNP), en relación coas Fins de Semana Gastronómicas, conta coa participación de 60 restaurantes e hoteis que servirán os máis variados pratos elaborados con bacallau.

O programa tamén contará con outras citas para a degustación, misturadas con momentos musicais: o primeiro reunirá a varios cociñeiros locais e nacionais encargados de organizar tres showcookings, combinando o tradicional coa innovación en materia de receitas.

 

 

Organizarase, ademais, un certame gastronómico, ao que se sumaron 40 restaurantes, que premiarán as mellores creacións sempre a base de bacallau. Os pratos serán avaliados por un xurado e tamén haberá votación pública vía internet. O gañador elixido polo xurado gañará un premio en metálico por importe de 2.000 euros. O que escolla o público recibirá 750 euros, e haberá tres mencións honoríficas. Os gañadores coñeceranse o 29 de maio. O alcalde agarda que miles de persoas estean presentes en Chaves durante a Festa Gastronómica do Bacallau.

1 / 24

2 / 24

3 / 24

4 / 24

5 / 24

6 / 24

7 / 24

8 / 24

9 / 24

10 / 24

11 / 24

12 / 24

13 / 24

14 / 24

15 / 24

16 / 24

17 / 24

18 / 24

19 / 24

20 / 24

21 / 24

22 / 24

23 / 24

24 / 24

comentarios
O bacallau será o rei en todos os restaurantes de Chaves a última fin de semana de maio