Xoves 23.05.2019
Auga, Viño e Terra
La Denominación instruye sobre el uso de soluciones alternativas a los herbicidas en el viñedo de la comarca
Momento en el que se inaugura la jornada sobre el uso de herbicidas en el viñedo.
CASI UN CENTENAR DE PERSONAS LLEGADAS DE TODA GALICIA PARTICIPARON EN UNA SESIÓN FORMATIVA

La Denominación instruye sobre el uso de soluciones alternativas a los herbicidas en el viñedo de la comarca

La Estación Vitivinícola de Galicia (Evega), la Denominación de Origen Monterrei, el Concello de Monterrei y la Asociación Galega de Calidade Alimentaria (Agacal) organizaron, en la sede del…
A Denominación de Orixe multiplicou por catro en dez anos os litros anuais producidos
O conselleiro José González, no centro, acompañado pola presidenta da Denominación de Orixe, Lara Da Silva.
SEGUNDO OS DATOS DA CONSELLERÍA, PASOU DOS 800.000 no 2009 aos tres millóns de media nos últimos tres anos

A Denominación de Orixe multiplicou por catro en dez anos os litros anuais producidos

A adega Crego e Monaguillo recibiu a visita do conselleiro de Medio Rural, José González , quen ensalzou a importancia do sector e o crecemento exponencial que tivo nos últimos anos. O ourensán…
Zumo de arándanos y cerveza negra, el cóctel mortal de la Velutina
Los nidos del insecto invasor son fácilmente apreciables por sus dimensiones.
Si los particulares optan por un dispositivo casero, deberán comunicar su ubicación

Zumo de arándanos y cerveza negra, el cóctel mortal de la Velutina

La Mancomunidad de Municipios de Verín , a través de la empresa verinense contratada al efecto -DDD Verín-, inició hoy un ambicioso programa de control de la expansión de la dañida Vespa Velutina…
La D.O. Monterrei organiza un curso de inglés específico de enoturismo
El curso de inglés sobre enoturismo tendrá lugar en la sede del Consello Regulador.
Tendrá lugar el próximo 29 de marzo, en horario de tarde y de manera intensiva desde las 16 horas

La D.O. Monterrei organiza un curso de inglés específico de enoturismo

El Consello Regulador de la Denominación de Orixe Monterrei mantiene su firme apuesta por la profesionalización del sector en la comarca. Entre sus acciones formativas encaminadas a lograr el…
Alumnos de Compostela profundizan en la historia del vino con una visita a la D.O. Monterrei
Alumnos del Centro Integrado de Formación Profesional Compostela, en la sede de la Denominación de Origen Monterrei, este miércoles, con su presidenta, Lara da Silva.
Es la primera acción promocional con estudiantes de Hostelería en 2019

Alumnos de Compostela profundizan en la historia del vino con una visita a la D.O. Monterrei

La Denominación de Origen Monterrei estrenó este miércoles el calendario de visitas guiadas con centros formativos en el ámbito de la restauración y hostelería. Los primeros quince en participar en…
Repaso á historia do viño no Claustro verinense dos Mercedarios
O curso sobre a historia do viño desenrolouse no Claustro Mercedario da vila.
Estivo dirixido polo editor da Guía de Viños e Destilados de Galicia, Luis Paadín

Repaso á historia do viño no Claustro verinense dos Mercedarios

Trinta persoas participaron nunha nova edición dos cursos que sobre a historia e industria vitivinícola organizan o Concello de Verín e a Universidade de Educación a Distancia. Luis e Javier Paadín…
Monteval dispón de 750.000 euros para financiar proxectos no rural
Os fondos europeos FEDER están xestionados por a Asociación Monteval, con sede no polígono industrial de Pazos.
A creacción e consolidación do emprego será determinante na puntuación

Monteval dispón de 750.000 euros para financiar proxectos no rural

O Grupo de Desenvolvemento Rural GDR - 9, xestionado para a comarca pola Asociación Monteval, pechará o vindeiro 31 de marzo o prazo de solicitudes de subvención para todos aqueles proxectos…